Община Русе ще разсрочи задълженията на ФК „Дунав“

    Общинските съветници единодушно приеха предложението задълженията на футболния клуб на Русе „Дунав“ да бъдат разсрочени. Дължимата сума на отбора към Община Русе е в размер на 38 250 лв.

    На 13-ото заседание на Общинския съвет Андрей Кючюков – журналист от БНТ, представи настоящето състояние на тима и защити предложението от името на „Дунав“. Така отборът бе спасен от обединение на треньори и фенове буквално в последния момент. 

    Към момента тренират 12 юношески отбора с общо над 300 деца. В мъжкия отбор играят само момчета от Русе на възраст до 18-годишна възраст, като според новото ръководство всички те са изключително мотивирани да играят за своя град и русенската публика.

    С това се поставят основите на едно управление, непознато за България и българския футбол като цяло. 

    Новото ръководство, в лицето на Деян Йорданов и Мартин Цирков имат стремеж да превърнат „Дунав“ в кауза на целия град и спортна емблема на Русе, защото клубът сам по себе си е точно такава.

    „Не беше далеч времето, когато този отбор събираше по над 10 000 души на мачовете си на Градския стадион. Дори и сега, в Трета лига, на мачовете на „Дунав“ има публика, за която биха завидели близо половината отбори в елита“ – това добави Андрей Кючюков в своето изказване на Общинската сесия.

    Клубът прилага и модерни методи като онлайн продажба на билети и заснемане на двубои с дрон.

    Припомняме, че на 28 октомври предстои среща с представители на бизнеса и предприемачеството, целта на която е да се наберат възможно най-много спонсори, които ще подкрепят отбора през следващите сезони.

Pin It on Pinterest