Региона

Община Русе ще финансира с повече от 200 000 лв. три спортни клуба

На днешната сесия на Общинския съвет бе гласувано с мнозинство Община Русе да финансира дейността на Сдружение „Футболен клуб Дунав – Русе“, Спортен клуб по баскетбол „Дунав-Русе-2016“ и Спортен клуб по волейбол „Дунав“.

Съгласно решението администрацията ще подпише договори за спонсорство със спортните клубове на обща стойност 210 000 лв.

С 80 000 лв. ще бъде подпомогнат ФК „Дунав“, като отборът ще представлява Русе на почти всяко ниво в структурата и йерархията на българския футбол. Благодарение на отпуснатите средства клубът ще има по-голяма възможност за участие в Първа футболна лига.

Спортният клуб по баскетбол „Дунав Русе – 2016“ ще разполага с финансиране на стойност 60 000 лв., за да продължи своята програма за развитие на баскетбола сред подрастващите, която всяка година доразвива. През 2023 година бе постигнат значим успех – шампионска титла при момчетата U17 г, която е първа в историята на Русе. Момчетата от отбора и техните треньори бяха отличени като отбор № 1 на Община Русе на церемонията по присъждане на наградите „Спортист на годината за 2023 г.“ През изминалата година баскетболният клуб регистрира женски отбор за участие в „А“ група за сезон 2023-2024 г. С участието си в най-силното първенство на България при жените тимът има желание да върне славата на Русе като сериозен фактор в женския баскетбол.

С финансирането от 70 000 лв. волейболният „Дунав“ се ангажира да преследва класиране в Ефбет Суперволей лига на България и развитие на Детско-юношеската школа на клуба. През настоящия сезон отборът завърши редовния сезон без загубен мач и продължава с отличните си игра и в плейофната серия.

Отпусканите средства са от общинския бюджет, като трите спортни клуба предлагат пакет мерки, чрез които да популяризират Русе при всички предстоящи срещи.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest