Община Русе ще финансира ФК Дунав с 40 хиляди лева

Договор за спонсорство ще бъде сключен между Община Русе и „Футболен клуб Дунав от Русе“. Решението бе взето с 44 гласа „за“ на днешната сесия на Общинския съвет.

    В клуба тренират повече от 200 деца и младежи, като през изминалия сезон 2020/2021 отборът на Дунав завърши на 5 място в Трета североизточна футболна лига и участва в предварителния кръг на Купа България.

    „Община Русе подкрепя „Дунав“ и момчетата, които полагат големи усилия да възстановят клуба“, заяви кметът Пенчо Милков. Той припомни, че това не е единственият футболен клуб, който е бил подкрепен от местната администрация тази година. Безвъзмездно бе предоставен терен за тренировки на обединените клубове „Аристон“ и „Локомотив“, чиято рекултивация на тревните площи  възлиза на 12 хиляди лева. 

    Община Русе продължава активно да подкрепя масовия спорт, като тази година е финансирала 47 спортни клуба с общо 500 хиляди лева по Програма „Спорт“. 19 са състезанията, които ще се проведат под егидата на общината до края на годишния спортен календар. Други 12 турнира получават необходимите средства за международни домакинства и държавни първенства, а за провеждането на „Златната европейска лига по волейбол“ тази година в Русе бяха отделени нови 40 хиляди лева.

Pin It on Pinterest