Община Русе с празничен подарък за русенци за Коледа и Нова година

Два телевизионни концерта ще подари на русенци Община Русе за Коледа и Нова година.

Телевизионните продукции под наслов „Коледа от сцените на Русе” и „Нова година от сцените на Русе” ще се излъчат по Кис 13 и ТVN. Поради извънредните мерки за сигурност заради COVID-19 бяха отменени традиционните концерти на живо през предстоящите празнични дни.

В пъстрата празнична програма се включват Държавната опера, Драматичният театър, Кукленият театър, Биг Бенд Русе, ФТТ „Найден Киров”, хоровете „Дунавски звуци и „Проф. Васил Арнаудов”, Ансамбълът за ударни инструменти „Ruse Vibes“ на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, вокални и танцови формации към Общинския младежки дом и Общинския детски център за култура и изкуство, Клубът по спортни танци „Настроение”, Дует „Аморе”, танцови състави, фолклорни и рок групи към русенски читалища и др.

Коледният концерт ще бъде излъчен на 24 декември от 19:00 ч. по КИС 13. В същия час на 31 декември е началото и на новогодишния концерт, който ще бъде излъчен по ТВН, и който ще завърши с послание на Кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков към жителите на дунавския град.

Двете телевизионни продукции са подготвени от екипите на Кис 13 и ТVN. Водещ, сценарист и режисьор е Илия Деведжиев.

В празничната телевизионна програма, инициирана от общината, се включва и екипът на Регионалния телевизионен център със специален празничен концерт на Държавна опера – Русе, който ще бъде излъчен по БНТ в оставащите до края на годината дни.

Pin It on Pinterest