Община Пловдив отново кани пловдивчани на събития в любимата локация Капана!

Лято е и Община Пловдив отново има удоволствието да покани пловдивчани и гости на града на поредица от събития, които ще се случат на различни локации в любимия квартал Капана, сцена „Ядрото“, ул. „Абаджийска“, паркинга на ул. Константин Стоилов“ и други.

Очакват ви разнообразни културни събития – концерти, изложби, представяне на книги и литературни четения, камерен театър и танц, артистични инсталации, дегустации на храни и напитки.

Даваме началото днес 29 юни!  Николай Пеев, VisionBooks & Бар „СандъкЪ“ канят на едно фантастичното литературно събитие за това лято – представянето на книгата „7 Писатели в космоса“ с автора Николай Пеев е тази вечер от 18:30 ч. в Whisky & Gin bar Sandak \ СандъкЪ. Заповядайте на шеметно приключение, а Ваши спътници са истински суперзвезди в литературата от ранга на самия „Крал“ – Стивън Кинг.

Представете си една седмица, прекарана с най-известните писатели от 7-те континента на нашата планета… Сами… В Космоса…Представете си, че целият свят ви гледа „LIVE” по телевизията, в реално време. Гарантираме, че всичко ще бъде наред, защото Ваш пилот е най-напредналият изкуствен интелект създаван някога от човек.

Тези от Вас, които познават предишните книги на автора – фантастиката „Денят на Инвикта“ и трилърът „Интервюто“ ще бъдат приятно изненадани от интригуващи препратки и към тях.

Събитието ще се проведе на открито, на площадчето пред Бар „СандъкЪ“, за да спазваме добрата приятелска дистанция на чист пловдивски въздух.

На място ще могат да бъдат закупени и от трите книги на автора, с автограф и индивидуално послание за всеки от Вас. Затегнете коланите, изберете фантастиката и не се страхувайте, каквото и да прочетете. Няма нищо страшно в Космоса, нали?

През уикенда (2 – 4 юли) нашите партньори от „Библиотека за идеи“ организират Street Gin Fest. Второто издание на Street GIN Fest Kapana в Капана- квартал на творческите индустрии ще се състои на на ул. Константин Стоилов (точно над @WhiskyAndGinBarSandak).

Street GIN Fest се организира от @BibliotekaZaIdeiISybitia и @WhiskyBarSandak. Участие ще вземат както вносители и производители на джин, така и най- добрите коктейл барове и професионалисти в миксирането.

В три поредни дни и вечери ще се разхлаждаме с множество джинове в различни стилове и от различни държави, комбинирани с ароматни подправки, свежи цитруси и плодове. Ще ви предложим открити барове, на които в приятелска атмосфера да се насладите на комбинирането на джин с тоник и разнообразни добавки, на крафт коктейли, улична храна и много добро настроение.

Събитието ще се проведе под открито небе, в приветливи шатри, романтични вечерни светлинки, разхлаждащи наслади за сетивата и приятна музика на живо. Към всичко това ще добавим: насоките, които ще получите от професионалните представители на щандовете; възможност да закупите любимите си джинове, директно от вносител, много новости, които да научите за миксирането на напитки и хиляди хубави емоции, които със сигурност ще запомните. Нека този летен уикенд бъде празник за сетивата и вкусовете!

Заповядайте на:

02.07. /Петък/- от 17:00ч. до 23:00ч.

03.07. /Събота/- от 15:00ч. до 23:00ч.

04.07. /Неделя/- от 15:00ч. до 22:00ч.

Вход: свободен!

Очаквайте информация за участниците Street GIN Fest, която поетапно ще бъде помествана в страницата на събитието- секция ДИСКУСИЯ/ ОБСЪЖДАНЕ

На  10 юли лятото продължава с концерт на на Little Big Band – камерния състав на Биг бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев и солист – прекрасната Едит Унджиян.

За предстоящите събития ще ви информираме периодично, но от сега да афишираме „Капана фест“ от 26 до 29 август.

Запазете си 26 до 29 август, защото в кв.Капана отново ще се съберат талантливи творци и артисти от всички сфери на културния живот, за да променят облика на пловдивския квартал, превръщайки го в автономен остров на съвременното изкуство за един дълъг уикенд. Замислен като карнавал на свободното творчество с 2 издания годишно, вече 2ра поред година Капана Фест представя една нова концепция, концентрирайки усилията си в едно издание годишно, откриващо и представящо пред широката публика музиканти, автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и интересни проекти в няколко основни направления: Музика, Танци, Занаяти, Работилници, Изложби, Литература, Театър и Арт Инсталации.

С нетърпение очакваме всички греещи усмивки, които озаряват и правят фестивала това което е, а именно пъстър и весел празник на любимият ни Пловдив!

Организаторите обещават да продължат да следват концепцията, превърнала Капана Фест в едно от най-посещаваните събития в България. Духът на квартала ще оживее чрез пет концептуални музикални зони, от които вие заедно с всички музиканти, които ще поканим ще събудите‘‘ Душата на Квартала‘‘!

На Базар ‘‘Капана Фест‘‘ ще откриете авторски изделия, натурални и био храни и напитки, българска мода и задължително мекият и топъл звук на грамофонни плочи осигурен от нашите приятели от @my-vinyl.com магазин за грамофонни плочи.

Очаквайте още: Литературна Зона, Арт – инсталации, Графити, изложби и много изненади, които ще разкрием съвсем скоро  До тогава бъдете здрави и щастливи!

Събитията се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2021 година.

Pin It on Pinterest