Община Пловдив осигури безплатна минерална вода за гражданите в 40-градусовата жега

Община Пловдив осигури безплатна минерална вода за жителите и гостите на града в днешния ден, който се очертава като един най-горещия от началото на годината.

Със съдействието на кмета Здравко Димитров и с подкрепата на една от най-големите бутилиращи компании бяха раздадени над 1200 литра минерална и газирана вода в най-горещите часове на деня.

„По принцип Пловдив е едно от местата в страната, където е най-горещо. Лекарите призовават възрастните и хората със сърдечни заболявания да не излизат в най-горещите часове, а ако това е наложително, да приемат повече течности. Затова благодаря на компанията, която откликна незабавно на поканата ни и с нейна помощ хиляди пловдивчани и гости на Пловдив понесоха малко по-леко високите температури днес“, коментира кметът Димитров.

Възрастни и деца бяха най-често спиращите се до импровизирания пункт пред входа на Община Пловдив, където бе раздавана водата. От услугата на общината масово се възползваха и ученици, за които днес бе последен учебен ден.

Кампанията за осигуряване на безплатна вода ще продължи през лятото в дните, когато в Пловдив се очакват отново опасно високи температури.

Pin It on Pinterest