Община Ловеч е отличена като утвърдена културно-историческа дестинация

Община Ловеч бе удостоена с отличие в категорията „Утвърдена културно-историческа дестинация за 2021 г.“ по време на тържество, организирано от медийна компания „К и П Адвъртайзинг”, издател на списание „Дестинация България“. 

Наградата бе връчена днес на  кмета Корнелия Маринова, която, приемайки я, каза:

„За да говорим за утвърдена културно-историческа дестинация, трябва да благодарим на предшествениците. Ще се върна на Феликс Каниц, който още през 18 век описва забележителностите и красотите на града. Ловеч има върхове, има и дълбочини. Той е град надлъж и нашир. Надлъж е разположен по поречието на река Осъм. Нашир е в географския център на България. Революционна столица на Апостола, с най-високия в страната негов паметник,  до Ловешката средновековна крепост.  А нашата Деветашка пещера е сред най-големите пещери у нас. Вашето списание ни прави популярни и сме признателни за вашия труд. Сърдечно ви благодарим“.

Отличия бяха връчени на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието, припознаването и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация. Критериите за номинациите са постигнати високи резултати в туризма, устойчивост и разширяване на пазарното присъствие, прилагане на добри практики, професионален мениджмънт, иновации.

Награждаването стана на 29 септември 2021 г. в Балната зала на Национална галерия – Двореца, София, и е по повод Световния ден на туризма – 27 септември. Събитието се проведе при спазване на всички епидемични изисквания.

Кметът Корнелия Маринова бе придружена и от заместник-кмета Венцислав Христов. По-рано същия ден двамата участваха в мероприятие на фондация „Америка за България“ за публично представяне на резултати от независим граждански мониторинг.

Pin It on Pinterest