Региона

Община Левски е победител в инициативата „Градска рециклиада“ на ЕКОПАК България АД

Официалната церемония за награждаването на Община Левски днес, на 23 февруари откри еколога Вероника Славова, като припомни ,че в инициативата „Градска рециклиада“ под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спаси живот!“ от март до декември 2023г.са участвали почти 50 на сто от жителите в общината.

Победата е резултат и благодарение на съпричастността и отговорността, на активното участие на училища, детски градини, пенсионерски клуб в с. Малчика и много наши съграждани.

Кметът на Община Левски Любка Александрова приветства чудесната инициатива на ЕКОПАК България АД, като отбеляза, че борбата на общините с отпадъците е епична и инициативата показва верния път. Показва как трябва да се работи с подрастващите и цялото население за да може да се осигури екологично съзнание и успешно справяне с отпадъците. Изрази радостта си от съвместните действия, защото само с тях могат да се постигат добри резултати. Припомни, че борбата за справяне с отпадъците в общината има вече 20 годишна история и благодарение на уменията на Вероника Славова за формиране на екологично съзнание, резултатите през годините стават са все по-добри и по- добри. Този успех да мотивира и се радваме на чиста околна среда, пожела г-жа Александрова.

Антония Панова, регионален представители на ЕКОПАК България АД, отбеляза ,че Община Левски е една от 14-те общини включили се в инициативата, но само 4 от тях достигат до финала. Община Левски, подчерта Антония Панова с благодарност, се е включила в инициативата много активно и е постигнала 72% ръст на събраните бутилки и кенове от март до декември 2023г.Събрани са 5 т. пластмаса, което е с 2.300 т. над предишната година и това е много, много добър резултат.

Регионалните представители на ЕКОПАК България АД изразиха радостта си от постигнатото в общината с благодарност и пожелание за по нататъшно взаимодействие с Община Левски, една от първите община в България включили се в системи за разделно събиране.

Община Левски е пример за всички общини ,които се включват във втората инициатива, отбеляза Антония Панова.

Наградата на общината – Автоматичен дефибрилатор, дарение от ЕКОПАК България АД беше връчена на кмета г-жа Александрова и посрещната с аплодисменти от всички съпричастни на събитието в залата. Сред регионалните представители на ЕКОПАК България АД на празничното събитие бяха и Елеонора Куртова и Людмил Влахов.

Празничния ден продължи с обучение на доброволци за работа с Автоматичен дефибрилатор.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest