Община град Добрич осигури технически средства за учениците, настанени в социални услуги от резидентен тип с финансиране от Фонд „Социална закрила”

На Световния ден на добротата, днес, служители на Община град Добрич предадоха технически средства, предназначени за учениците, настанени в социални услуги от резидентен тип, дейност, делегирана от държавата.

Осигуряването на 6 бр. компютърни конфигурации, 27 бр. преносими компютри, 5 бр. таблети, 6 бр.мултифункционални устройства/принтери и 5 бр. рутери се осъществи в рамките на одобрен проект на Общината с финансиране от Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. Общата стойност на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е  25 800 лв. Устройствата са предоставени за използване от децата, записани за  училище през учебната 2020/2021 година. Това са  60 ученици, настанени в 7 социални услуги резидентен тип.

Чрез закупуването на технически средства за реализиране на обучение в електронна среда от разстояние на учениците с и без увреждания, настанени в социални услуги от резидентен тип, се осигурява възможност да ползват собствено устройство, да имат равен достъп до качествено образование, да се докоснат до необятния дигитален свят, да придобият нови знания и умения, които да ги подготвят за самостоятелен живот извън услугата.

Община град Добрич пожелава здраве и успех на учениците!

Pin It on Pinterest