Община Добрич продължава на финала на Националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2020 г.“

Община Добрич се пребори и продължава на финала на националния конкурс, насочен към общините „Нестле за Живей активно!2020 г“.

Конкурсът се реализира със съдействието на НСОРБ и се провежда в два етапа. В първия етап повече от 22 общини сa се присъединили със свои събития и инициативи към кампанията за насърчаване на активния начин на живот в периода септември – октомври 2020 г. Във втория етап общините представиха свои проекти, с които създават условия за устойчива подкрепа на масовия спорт и физическите занимания на открито.

Добрич, Бургас, Велики Преслав, Плевен, Берковица, Ардино и Брегово ще имат възможност да представят публично (онлайн) своите проекти и да се борят за финансиране от 20 000 лв., предоставено от компанията „Нестле“. Финалистите са избрани по предварително изпратени критерии от жури в състав: Асен Марков, главен секретар на Министерството на младежта и спорта, Мария Яровая, представител на НСОРБ,  волейболистът Евгени Иванов-Пушката и неговата съпруга Маруся Иванова, които са дългогодишни посланици на инициативата, Мария Тодорова, юрист на Нестле България.

За втора поредна година Конкурсът финансира проекти, насочени към подобряване ежедневието на жителите в съответната община и насърчаване здравословния начин на живот, ползата от движение и правилното хранене.

Общината-победител в конкурса ще бъде обявена в рамките на специалното онлайн събитие на 28.01.2021 г.

Pin It on Pinterest