Община Благоевград организира обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг

Община Благоевград дава възможност на всички заинтересовани да се включат в общественото обсъждане за поемане на дългосрочен дълг, като те ще могат да го направят присъствено в зала „22 септември” или онлайн чрез платформата Zoom.

Дългът е необходим за превръщането на Благоевград във водеща туристическа дестинация.

Участие в срещата в Zoom, може да бъде осъществено чрез следния линк:

https://zoom.us/j/3292466498?pwd=SXJNNkVKS2J1K1pIMnMrbGxOV2NqZz09

Meeting ID: 329 246 6498

Passcode: 144005

Срещата с обществеността започва в 16.00 часа на 06 януари в зала „22 септември“.

Общественото обсъждане касае поемане на дългосрочен общински дълг от Община Благоевград, като средствата са необходими за финансиране на допустимите разходи по проект „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“ – цялостно саниране, възстановяване и силно разширяване на съществуваща зелена паркова зона по поречието на р. Бистрица, изграждане на площадки за общо достъпни видове спорт на открито, изграждане на зони за отдих, основен ремонт и реконструкция на аквапарка, изграждане на нов закрит плувен басейн и СПА Център.

Темата за развитие и надграждане на парк „Бачиново“, модернизирането на Аквапарка, както и превръщането на Благоевград във водеща туристическа дестинация вече са акцент и на европейско ниво. На ключовите проекти, които предстои да бъдат реализирани в Благоевград бе посветена и статия в  престижната европейска платформа „TheMayors.eu“. Сайтът публикува информация за седемте амбициозни проекта на Община Благоевград, сред които са подобряване на инфраструктурата, обособяване на индустриални зони и „впечатляваща концепция“ за използването на термите в града.

„Кметът Илко Стоянов беше избран през м. юни със силна предизборна програма за промяна на града и сега работи в посока изпълнение на обещанията си. Той представи пакет от свързани проекти, които ще трансформират и модернизират Благоевград, поставяйки го на европейската туристическа карта“, пише в част от материала, публикуван в сайта www.themayor.eu.

Цялата статия може да намерите тук: https://www.themayor.eu/en/a/view/blagoevgrad-unveils-transformation-package-to-make-the-city-a-tourism-hotspot-9613?fbclid=IwAR3VOYsUYh9JYBO1ge12i-5ELQgi64C-LzBox6bibdonK38LtsmEolNPWes

Покана и подробности за общественото обсъждане са публикувани на: http://www.blgmun.com/cat8/5527/POKANA_DALG.html.

Общественото обсъждане може да бъде проследено в реално време и на страницата на Община Благоевград във фейсбук.

Pin It on Pinterest