Община Благоевград и спортните клубове на територията на града организират безплатни занимания за учениците през пролетната ваканция

В рамките на пролетната ваканция за учениците от Благоевград, Общината и спортните клубове предоставят безплатни занимания по различни видове спорт.

           Всеки ден, в рамките на 10 дни /1 април-10 април/   по утвърден график, децата ще могат да упражняват любимите си спортни занимания, както и да открият нови такива.

              Учениците от всички училища на територията на община Благоевград  ще могат напълно безплатно да посещават тренировките, към които имат интерес при отлични условия.  Община Благоевград предоставя най-добрите условия за провеждане на заниманията, като е подсигурила и лицензирани треньори.

          В стрелбището на ул.“Антон Чехов“ ще се провеждат занимания по спортна стрелба. Тренировките по бейзбол ще бъдат на стадион Портър парк, в близост до парк „Бачиново“. Заниманията по баскетбол ще се провеждат в 4 ОУ „Димчо Дебелянов“ и в зала „Скаптопара“. В спортната зала ще се тренира още и тенис на маса. Заниманията по бокс ще бъдат във физкултурния салон на V СУ „Георги Измирлиев“ и на Втория етаж на Закрития пазар в зала „Ротунда“, а по кикбокс и таекуон-до на площад „Георги Измирлиев“. Във военния клуб в Благоевград, на ул „Иван Вазов“ №7 ще се провеждат занимания по спортни танци. Шахматът ще се провежда в „Шах клуб Виктори“, ул. „Тодор Александров“ №23.

          В спортен комплекс „Пирин“ ще се провеждат тренировки по лека атлетика, самбо, хандбал,  естетическа гимнастика, футбол. В Обсерваторията при парк „Ловен дом“ ще се провежда ориентиране и лека атлетика. В басейна в спортен комплекс „Пирин“, кв. „Еленово“ ще се провеждат заниманията по плуване. Тренировките по карате ще бъдат в залата на ул. „Тодор Александров“ №23. Любителите на тениса ще имат възможност да играят на терените в  тенис комплекс „Ловен дом“. За любителите на високите скорости и моторите мотополигонът край село Зелен дол ще бъде на разположение за учениците.

В утвърдения график има посочени и телефонни номера на ръководителите  на спортните клубове и зали, които са на разположение за повече информация.

Pin It on Pinterest