Община Асеновград ще извърши оглед на протеклия покрив на спортна зала „Асеновец“

За ремонт през 2016 г. са дадени около 36 000 лева.

Ръководството на община Асеновград се запозна със ситуацията в спортна зала „Асеновец“, възникнала при последния дъжд през изминалата седмица. Покривът на сградата е прокапал, като е установено, че не са нанесени поражения върху имуществото. Предстои да бъде извършен оглед от експерти от общината, който ще установи причината за прокапването. Последният ремонт на покривната конструкция е извършен през 2016 г., който може да се окаже, че е бил неефективен. През 2014 г. е имало планове за цялостна реконструкция на залата, но те не са били реализирани. Ремонтът на покрива преди четири години е струвал приблизително 36 000 лева. При предаването на обекта от фирмата изпълнител представители на клуба също са присъствали и са се подписали в протокола, гарантиращ, че всичко е направено качествено.

Приоритет за община Асеновград е здравето на подрастващото поколение. Кметът на града доктор Христо Грудев е бивш спортист и е с положителни отношения към спорта. Освен това, е лекар и е наясно, че за да бъдат здрави децата те трябва да спортуват. Общинското ръководство ще направи всичко възможно жителите на Асеновград да има подходящи условия за спорт и занапред.

Припомняме, че община Асеновград е започна и вече приключва ремонт на стадион „Шипка“. Предстои да се кандидатства за сумата от 100 000 лева пред Министерство на младежта и спорта (ММС) за обзавеждане на спортната зала по вдигане на тежести. Текат процедури по избор на изпълнител за три спорни зали – към ОУ „Петко Каравелов“ и ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград, както и към ОУ „Отец Паисий“ в село Тополово. Финансите за реализиране на тези проекти е изцяло държавно. В общината над 1 000 деца са картотекирани, като професионални спортисти и участват в първенства. Въпреки пандемията от коронавирус и икономическата криза, както и задълженията в размер на около 5 700 000 лева, които общинската управа наследи и трябва да върне до края на 2020 г., средствата за спорт на асеновградските клубове не са спрени. Разпределят се спрямо постиженията и отличията на спортистите, съгласно действащите разпоредби. На официалния сайт на община Асеновград е публикувана актуална информация за спортните клубове и техните успехи и финансиране ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/sportni-organizatsii

Pin It on Pinterest