Община Асеновград ще извърши дезинфекция и миене на улици и площади

Останете си вкъщи!

Община Асеновград съобщава, че във връзка с усложнената епидимиологична обстановка и недопускане разпространението на коронавирус ще бъде осъществено миене и дезинфекция на централни зони в града. Това ще се извърши на улиците „Цар Иван Асен II“, „Христо Ботев“, „6-ти януари“, „Съединение“, „Марица“, „Васил Левски“, „Княз Борис I“, булевард „България“ и централния площад „Академик Николай Хайтов“. Дезинфекцията и миенето ще бъдат осъществени утре (20.03.20 г.), като ще стартират от 06:00 ч. сутринта.

От месната управа призовават гражданите да не паркират автомобилите си на посочените улици в съответния период, с цел да не се възпрепятства дейността по дезинфекцирането. Община Асеновград умолява асеновградчани: Останете си вкъщи, освен ако нямате неотложни ангажименти извън дома, с цел Вашата лична, а и на всички останали хора, безопасност!

Общинското ръководство е предоставило лични предпазни средства на служителите по чистотата. Те са информирани и да не се събират на големи групи. Ангажимент по дезинфекция и почистване на вендинг машините и автоматите имат фирмите, които ги поддържат. Те са длъжни да спазят всички препоръки от заповедта на министъра на здравеопазването.

Междувременно, бе извършена проверка дали се спазва заповедта на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев днес (19.03.20 г.) да не се проведе традиционния за града пазар, който се организира от търговци всеки четвъртък. Не бяха открити нарушители. Проверката извърши лично заместник-кметът доктор Теньо Манолов.

Pin It on Pinterest