Обреден дом Добрич представя Сватбен сезон’2021

През последните 15 години средно годишно в Обреден дом Добрич се сключват около 420 брака, като от тях около 30 са с официална церемония.

От януари до септември 2021г. са сключени 333 брака. За сравнение за същия период на 2020 г. са били 290 брака, а през 2019 г. – 366 брака.

 С официален сватбен ритуал до момента 138 двойки са се врекли във вечна вярност. През 2020 г. за същия период са били 103 двойки, а през 2019 г. – 120 двойки. По-големият брой сватби се дължи на многото отложени сватбени тържества през 2020 година заради пандемията и несигурността.

Месец-рекордьор по бракове и тази година е август с 95 сключени брака с 38 официални ритуала. С малко не бе достигнат месеца – рекордьор за последните 15 години  – август 2019 г. с 109 брака и 33 официални ритуала.

Средно годишно около 30 чужденци сключват брак в Добрич. Предвид ограниченията на различните държави и липсата на полети до момента 26 чужденци са се  бракосъчетали. Най-много са младоженките от Русия и Украйна, а при младоженците – от Турция и Израел. 

На 25 различни места извън залата на Обредния дом са извършени официални сватбени ритуали. За да се избегнат ограниченията на затворените помещения изнесените ритали за първите 9 месеца на годината са 55 броя. През същия период на 2020 г. са били – 24, а през 2019 г. – 38.

Сватбени изнесени ритуали се провеждат в парковете и градините на ресторантите в Добрич, около фонтана, романтичните мостчета на езерото, розариума и водопада в градския парк на Добрич, сватба на тенис-корт, на морския бряг в морските курорти – Кранево, Златни пясъци, Балчик, Варна, затворени комплекси и голф-игрища.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Колкото и тежки рестрикции да поставя Ковид кризата,  Обредният дом нито за ден не прекъсна своята дейност.

Отлагайки по няколко пъти датата на сватбата, спазвайки мерки, отстояния, ограничения на брой гости или изобщо недопускане на никакви гости, при затворена  сватбена зала или неработещи ресторанти, сватбите се провеждат и сбъдват мечтите на младоженците.

Pin It on Pinterest