Обръщение на заместник-председатела на Гражданско сдружение „Родопско утро“ Антон Атанасов към учениците по случай 15 септември

Преди малко повече от година станах част от Гражданско сдружение „Родопско утро”, което обединява поети и писатели от Източните Родопи.

Съгласих се да се присъединя към този екип заради младите хора. Както тогава, така и днес смятам, че сме необходими на българската култура, защото сме способни не само да надградим постигнатото, но и да дадем свежи решения на проблемите в нея. Акцент в работата ми като заместник-председател на това сдружение е подкрепата към младите поети и писатели от нашия край. Затова и днес се обръщам към Вас – онези, които утре ще строят модерна България.

Скъпи ученици,

Вярвам, че 15 септември е важен за Вас и най-вероятно го приемате със смесени чувства, защото той е разделителната линия между два периода в иначе крехкия Ви живот – винаги кратката за Вас ваканция и новата учебна година. Пред всеки от Вас стои стълбата на българското образование. Някои са по-близо до нейния край, но други са в самото ѝ начало. Надявам се да се изкачите по нея заедно със своите учители. Те са хората, които ще Ви покажат пътя напред. Заслужават не само уважение, но и много, ама наистина много любов!

Учебната 2019/2020 беше меко казано различна. Иска ми се да вярвам, че тази ще бъде поне няколко идеи по-близо до нормалното, защото едно от най-големите предимства на образованието е живият контакт. Всеки има нужда от емоции, но те не могат да бъдат изживени пред компютъра вкъщи. Съветвам Ви да се пазите, но и да не изпускате и един от момент от училище, защото ще дойде време, в което то да Ви липсва!

Бъдете здрави!

С уважение,

Антон Атанасов

Заместник-председател на Гражданско сдружение „Родопско утро”

Pin It on Pinterest