Обявиха конкурс за рисунка „Звезди обсипват свода небесен“

Творби за участие се приемат до 10.04.21 г.

Деца от Асеновград ще участват в престижен конкурс за рисунка. „Звезди обсипват свода небесен“ ще се проведе за 16-та поредна година. В него могат да се включват млади таланти от цял свят, като представят литературно творчество, рисунки и художествена фотография. Участниците следва да са до 28-годишна възраст.

Творби се приемат до 10.04.21 г. на адрес: читалище „Христо Ботев – 1917“, гр. София 1303, улица „Цар Симеон“ №147. От първия до 15-тото издание на конкурса се включиха деца и младежи не само от България, но и от Армения, Боливия, Босна и Херциговина, Бразилия, Виетнам, Гърция, Дания, Ирак, Италия, Канада, Кипър, Китай, КНДР, Северна Македония, Молдова, Полша, Република Корея, Румъния, САЩ, Сърбия, Украйна, Унгария, Франция, Япония.

Темата на конкурса е свободна. Приемат се всички жанрове, формати и техники. Резултатите ще бъдат обявени в деня, в който отбелязваме гибелта на Ботев – 2-ри юни. Всяка творба трябва да е именувана и към нея да е приложена информация за име, презиме и фамилия на автора, както и възраст, адрес, телефон, e-mail, школа/училище, педагог. Произведенията ще бъдат изложени и остават във Фонда за детско и младежко творчество.

Pin It on Pinterest