Региона

Областното ръководство присъства на „първа копка“ за стартиране изпълнението на договор за финансиране на инвестиция по НПВУ във видинска гимназия

Г-н Иво Атанасов и г-жа Ани Арутюнян бяха гости на официалната церемония по повод започващите строително-монтажни дейности за обект „Център за високи постижения – ядро на регионална образователна екосистема“ в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Областният управител и заместник областният управител приветстват усилията на ръководството на учебното заведение, което продължава да надгражда материално – техническата си база с въвеждане на съвременни иновационни подходи в образователния процес.

Договорът е с предмет „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор за реконструкция, пристрояване и ремонт на учебно-производствения корпус на професионалната видинска гимназия и изграждане на фотоволтаична електрическа централа (ФвЕЦ) за собствени нужди. Очаква се обновената високотехнологична сграда, разполагаща с мултифункционална конферентна зала за събития, модерно оборудвани кабинети и фитнес зала, да бъде открита в началото на следващата учебна година, увери директорът инж. Насенка Димитрова.

На символичната „първа копка“ днес в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ присъстваха още изпълнителят на проекта, заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова и началникът на РУО – Весилка Асенова.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest