Областният управител проф. Василев връчи наградата „Стара Загора“ за култура и изкуство на актьора Ивалин Димитров

В навечерието на един от най-светлите и обични български празници – 24 май, за пореден път на тържествена церемония в Стара Загора бяха връчени наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“.

Тържественият ритуал се състоя в Лапидариума на Регионалния исторически музей. На него присъстваха областният управител проф. Наско Василев, зам.-кметовете Милена Желева и Иванка Сотирова, отличените за високи художествено-творчески постижения в духовния живот и в сферата на образованието и науката, представители на културни и образователни институции.

Наградите бяха инвидиуални и колективни и бяха раздадени в две направления – „Наука и образование“ и „Култура и изкуство“.  Проф. Василев  връчи високото отличие в областта „Култура и изкуство“ на талантливия старозагорски актьор и режисьор Ивалин Димитров. Областният управител поздрави участниците в тържеството с приближаващия Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност.  Той отбеляза изключителния принос на Ивалин Димитров за развитието на старозагорския Драматичен театър и му честити 70-годишния юбилей и 50-годишнината от началото на неговия успешен творчески път. 

Индивидуални отличия в направлението „Култура и изкуство“  бяха присъдени и на поетесата Мария Донева и поета Йордан Пеев.  

Pin It on Pinterest