Региона

Областният управител откри Регионална конференция по проект на тема: „Европа на Балканите: Общо бъдеще“

На форума, който се проведе в пресклуба на БТА във Видин, г-жа Ани Арутюнян отбеляза икономическите ползи от прилагането на европейските политики на местно ниво.

Областният управител акцентира на факта, че държавната администрация работи усилено за привличане на инвеститори и посочи, че като регион с доказан потенциал през последните години значителни средства от кохезионната политика на ЕС са инвестирани в транспортната мрежа във Видинска област. Областният управител открои още значимостта на инфраструктурния проект, по който се изгражда високоскоростният път Видин – Ботевград, и благодарение на който, ще се подобри транспортната свързаност и цялостния облик на Северозападна България. „Предизвикателствата пред Видинска област са преодолими – за това координираната държавна политика трябва да продължи, и вярвам, че приоритетно нещата се случат“, категорична бе г-жа Арутюнян.

В Регионалната конференция „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ участваха Радослав Ризов – и. д. главен директор и ръководител на Управляващия орган в Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа, Десислава Ушколева от Министерството на труда и социалната политика, Боряна Войчева – началник на отдел „Северозападен регион“ в Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие” към МРББ,  кметове, заместник-кметове и секретари на общини, експерти от Областен информационен център, както и представители на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest