Oбластният управител Огнян Асенов обсъди организационно-техническата подготовка на предстоящия вот с кметовете на общините Грамада, Кула и Бойница

Областният управител Огнян Асенов посети общините Грамада, Кула и Бойница, където проведе срещи с представителите на местната власт във връзка с предстоящите избори за народни представители.

На поредицата от срещи областният управител информира за проведените  от него срещи с представители на институциите, имащи отношение към безпроблемното протичане на изборния ден и отбеляза, че от встъпването си в длъжност основен приоритет в работата му е провеждане на честни и прозрачни избори. Асенов изрази надежда, че кметовете следят за добросъвестното изпълнение на служебните задължения на служителите си и няма да допуснат предизборна агитация сред тях. Той подчерта, че настоящата седмица е много важна и всички представители на местната и държавна власт трябва да положат максимални усилия за гарантиране прозрачността на вота на гласоподавателите в област Видин.

От своя страна кметовете информираха, че към настоящия момент няма проблеми в организационно-техническата подготовка на предстоящия вот. Помещенията, определени за изборни секции по населени места се подготвят за изборния ден. Осигурени са лични предпазни средства и дезинфектанти. Кметовете увериха областния управител, че съобразно правомощията и компетенциите си активно работят за провеждането на законни и честни избори.

На проведените с кметовете на общини срещи присъстваха и секретарите на общинските администрации.

Pin It on Pinterest