Областният управител на Видин Огнян Асенов проведе работна среща с представители на институции пряко ангажирани в процеса на отчитане на изборните резултати

След края на изборния ден протоколите на секционните избирателни комисии ще се приемат в Спортна зала „Фестивална“ в град Видин

Огнян Асенов проведе работно съвещание в Областна администрация Видин с представители на институции, пряко ангажирани в процеса на отчитане на изборните резултати. В оперативен порядък се обсъдиха въпроси, свързани с организацията на работа след приключване на изборния ден и предаване на изборните книжа и материали от  секционните комисии в Районна избирателна комисия – Видин (РИК), която в нощта след изборите ще работи в Спортна зала „Фестивална“ в град Видин.

Присъстващите на срещата уточниха организацията на движението в района на Спортната зала, както и необходимите мерки за осигуряването на обществения ред и сигурност след приключване на изборния ден.

През следващата седмица РИК-Видин планира провеждане на работна среща и с представители на „Сиела Норма“ АД за уточняване на детайлите, свързани с транспорта, доставката и обслужването на машините за гласуване.

„Добрата и навременна координация в действията на институциите е от изключителна важност за безпроблемното протичане на всички логистични процеси, които са част от организационно-техническата подготовка на изборите. Трябва да предвидим и обезпечим изпълнението на всички възможни сценарии, за да гарантираме добри условия на работа след приключване на изборния ден и предаване на изборните книжа и материали от  СИК на РИК“, отбеляза областният управител.

На днешната среща  присъстваха заместник областният управител на Видин Илия Каменов, представители на РИК-Видин, ОД на МВР – Видин, „Информационно обслужване“ АД – клон Видин, община Видин и екипът за организационно-техническа подготовка на изборите в Областна администрация Видин.

Pin It on Pinterest