Областният управител на Стара Загора връчи наградата „Строител на годината“

На тържествена церемония днес областният управител Иван Чолаков връчи на управителя на „Пещострой“  ЕООД Господин Жечев голямата награда „Строител на годината“.

Тя се присъжда на известната старозагорска фирма за успешната й работа в областта на пещостроенето, ремонтните и изолационните дейности.

Наградите „Стротиел на годината“ се дават по традиция в края на всяка година от Областното представителство на Камарата на строителите в България. Този път те бяха присъдени в четири категории. 

„За мен е чест и удоволствие да бъда днес сред Вас и да връча голямата награда. Краят на всяка година е повод за равносметка и обръщане на поглед назад към свършеното дотук. Убеден съм, че за Вас, въпреки огромните предизвикателства, и тази година е била успешна и ползотворна. Доказателство за това е непрекъснато променящият се облик на Стара Загора и региона, в които строителството на имоти и бизнес сгради продължава да се развива с много добри темпове. Не случайно областният ни град е сред водещите в България по строителство на нови сгради. 
Знам, че в днешните трудни и кризисни за всички ни времена е истинско изпитание за бизнеса да оцелява и да върви напред, но Вие се справяте и продължавате да развивате бранша, който сте избрали за ваше поприще. 
Пожелавам Ви да бъдете все така борбени и да не се огъвате пред трудностите. Не само да оцелявате, но и да се разраствате, защото строителството е в основата на всяка модерна и проспериращата държава“, каза в своето приветствие към участниците в тържеството Иван Чолаков.  

На празника на строителите присъстваха и зам.-кметът Янчо Калоянов, главният архитект Виктория Грозева, председателят на старозагорската Камара на строителите Пламен Михалев, собственици на водещи строителни ферми от града и региона. 

Pin It on Pinterest