Областният управител на Стара Загора се срещна с новия регионален мениджър на EVN за България


Областният управител Гергана Микова се срещна днес с новия регионален мениджър на EVN за България Александър Сипек.

На срещата присъстваха Калина Трифонова и Здравко Братоев, членове на УС на компанията. 
Г-н Сипек работи за концерна EVN AG от 2004 г. От октомври 2019 г. до заемането на новата длъжност е бил зам.-председател на Съвета на директорите в „Електроразпределение ЮГ“ ЕАД.  
В периода 2005-2020 г. EVN е инвестирала 164.1 млн.лв. в област Стара Загора. 
За 16 години EVN България е реализирала на цялата територия, която обслужва, инвестиции в инфраструктура и услуги за над 1.8 млрд.лв. Изградена и обновена е мрежа с дължина 21 780 км. Новите трафопостове и възлови станции са 2975. Сменени са над 1 млн. електромери. EVN отчита с 40 процента по-малко аварии от навлизането си на българския пазар. 
Един от дългосрочните приоритети в инвестиционната програма на дружеството е продължаването на работата по заместването на въздушните с кабелни мрежи.  
Изграждането на учебния център и на учебния полигон и въвеждането на дуално обучение в партньорски средни гимназии в областта бяха посочени сред успешните инициативи на компанията в региона. За 6 години е осигурено дуално обучение за 209 ученици от 10 гимназии. Положителен факт е, че вече има завършили младежи, които са започнали работа в системата на електроразпределението. 
По време на срещата г-жа Трифонова изказа специална благодарност към ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Киркович“ за това, че е успяло да погаси задълженията към EVN, които бяха в размер на 1.9 млн.лв. „Това е пример за добър мениджмънт на едно здравно заведение“, каза тя.  
Сред големите длъжници на дружеството остава МБАЛ Раднево. Между болницата и  EVN има сключена спогодба за разсрочване на дълга в размер на близо 64 000 лв. до месец ноември 2021 г. 
Общият размер на задълженията на неизрядни платци към електроразпределителното дружество към 5 февруари 2021 г. е 220 484 лв. 

Pin It on Pinterest