Областният управител на Стара Загора присъства на представянето на биографична книга за проф. д-р Никола Белев

Областният управител проф. Наско Василев присъства днес на тържественото представяне на биографичната книга за големия наш учен проф. д-р Никола Белев.

Събитието бе организирано от Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет и бе част от двудневен научен форум под надслов „Един свят – едно здраве“. В  него участваха ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков, деканът на Ветеринарномедицинския факултет проф. Тодор Стоянчев, синът и внуците на проф. Белев, учени от цялата страна. 

Книгата за проф. Белев носи заглавието „Патриарх на ветеринарномедицинската професия“. Тя е плод на съвместните усилия на 50 научни специалисти и преподаватели, които през годините са имали щастието да контактуват с него. В техните изказвания Никала Белев е наричан „наш духовен и професионален баща“ и „ветеринарен лекар на света“. 

Учени и ръководители на наши и международни научни институции се включиха на живо и онлайн, за да разкажат за съвместната си работа с проф. Белев. С поздрав към участниците в събитието се обърна и проф. Василев. Той напомни за огромния принос на големия български учен за развитието на ветеринарното дело у нас и по света. В края на своето изказване областният управител честити празника на Ветеринарномедицниския факултет, който се отбелязва на 11 май.  

Pin It on Pinterest