Областният управител на Смолян благодари на лекарите и всички здравни работници

Дълбок поклон към всичко, което правите, към хуманната ви професия, към огромните усилия, които влагате в работата си!“, областният управител Недялко Славов изрази своята лична и институционална благодарност, признателност и уважение към лекарите и всички здравни работници за неимоверните усилия при овладяване на пандемията и последствията от нея върху здравето на хората.

„Няма нищо по-важно от здравето и нищо по-смислено от това да се грижим за неговото опазване!“, каза областният управител с надежда, че ще се върнем към нормалността възможно най-скоро. Той пожела на здравните работници здраве и много сили, за да преодолеем предизвикателствата, както и да имат повече радост в дните си, да получават добри новини и професионални удовлетворения.

Днес в двора на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – гр.Смолян, пред централния вход на лечебното заведение, областният управител Недялко Славов, директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева, изп.дл. управител на болницата д-р Емилия Апостолова, Румяна Карагрошева – директор на РЗОК-Смолян, д-р Момчил Хубчев – председател на РК на БЛС-Смолян, лекари, здравни работници и граждани отбелязаха 7 април – Световния ден на здравето. Мероприятието бе организирано от ръководството на областната болница и Районна лекарска колегия-Смолян. Специален музикален поздрав към присъстващите отправиха талантите от ФА „Родопа“ и гайдари от село Момчиловци. Васка Мавродиева – секретар на НЧ „Светлина 1925“-с.Момчиловци, подари на МБАЛ-Смолян, от името на хората от селото, осветена икона, която да пази лекарите и пациентите.

В знак на почит към всички лекари и здравни работници, изгубили живота си в борбата срещу COVID-19, в небето полетяха балони и бе пусната сирена.

Pin It on Pinterest