Региона

Областният управител на Разград поздрави директорите на образователни институции на ежегодното им съвещание преди новата учебна година

Областният управител поздрави директорите на образователни институции от област Разград на ежегодното съвещание, по покана на началника на РУО – Разград Ангел Петков.

Събитието се проведе днес, 12 септември, в актовата зала на техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Директорите на образователни институции от училищното образование се събират всяка година, за да отчетат дейността си през миналата година, както и да получат насоки за предстоящата учебна 2023/2024 година.

„Искам да ви поздравя за положения труд и постигнатите високи резултати през миналата учебна година. Образованието е в основата на това, какъв живот ще имат хората в един град, в една община и в една държава. Поздравявам ви за енергията, усилията, любовта, която влагате във вашата работа, и старанието да направите училищата желано и привлекателно място за учениците. Образованието е приоритет на държавата и това си личи и по модернизираните бази на училищата и по това, че учителската професия стана привлекателна за младите хора. Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ е един примерите за иновативно училище, в което се влагат милиони левове за модернизация. Желая Ви една успешна и ползотворна година.“, каза в приветствието си Владимир Димитров и призова директорите да са активни в кампаниите и инициативите на Областна администрация.

По време на съвещанието бе направен анализ на резултатите от националното външно оценяване и зрелостните изпити и бяха набелязани мерки за подобряване на представянето на учениците от областта ни в тях. Една от мерките е планиране на обучения за 120 учители от областта по Национална програма „Квалификация на педагогическите специалисти“ – модул 1. Стартирали са поредица от работни срещи за обмен на добри практики за подобряване успеха на учениците с преподаватели от областите Силистра и Търговище.

Отчетен беше значителният напредък в модернизирането на материалните бази учебните заведения. Създадени са отлични условия за провеждане на учебните занятия през идващата учебна година.

10 525 ученици ще прекрачат праговете на училищата в област Разград на 15 септември. 849 ще са първокласниците през учебната 2023-2024 година, осмокласниците ще са 956, а зрелостниците – 800.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest