Региона

Областният управител на Габрово откри новата учебна година в НГПИ “Тревненска школа“

По традиция в училището се изучават три различни профила-„Художествена дърворезба“, „Интериорен дизайн“ и „Иконопис“ .

Директорът на гимназията Орфей Миндов приветства ученици и гости, като пожела на всички учебна година, изпълнена с успехи и вдъхновение.

Събитието уважи областният управител Мария Башева. Тя подари на училището бяло платно с думите: „За мен е част да присъствам на откриването на новата учебна година в единственото в област Габрово училище, което е с такава внушителна история- над 100 години в сферата на художествените занаяти, изкуство и български традиции. Първият учебен ден е като начало на картина, която вие ще рисувате с вашия талант. Желая Ви да изпълните платното с цветни бои, символ на вашите цветни мечти, да вложите в него талант, вдъхновение и най-важното екипност“. Башева благодари на учителите за посоката, която дават на младите хора, за опората, знанията, професионализма и най-вече за търпението. “Бъдете до учениците си, подкрепяйте ги и ги напътствайте чрез Вашия опит, за да може след време да се гордеете с техните постижения и успехи“, каза още областният управител.

Отец Николай отслужи молебен за здраве и благополучие. Той благослови екипа на гимназията и учениците, като отправи своите пожелания за успешна нова учебна година.

След тържеството, директорът на гимназията запозна областния управител с материалната база на учебното заведение, а учениците се отправиха към класните стаи за първия си час на класа през учебната 2023/2024 г. Миндов представи колекция с дипломни работи на завършващите школото ученици, експонирани в специално обособена зала. Той разясни още, че обучението в гимназията се извършва проектно базирано обучение от 2017 г. насам, като учениците работят в екип за завършването на подадените им задания. Директорът представи и ателиетата с модерно оборудване, което се използва в процеса на обучение.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest