Областният управител Момчил Станков пред випуск 2020 на ГПЧЕ „Йордан Радичков”: Разчитаме на вас, вие да бъдете следващите управленци на държавата и на Видин!

Заместник областният управител Анжело Методиев бе гост на церемонията по връчване на дипломите на зрелостниците от ППМГ„Екзарх Антим I”

За мен е изключителна чест, че получих покана да споделя този тържествен миг с нашите зрелостници. В изказа ми има емоция, която ме връща през далечната 1995-та година, когато бях един от зрелостниците на тази гимназия. Преди 5 години, в качеството си на областен управител, поздравих този випуск, който сега завършва. Искам да ви пожелая, мили деца, от тук нататък да носите Гимназията с преподаване на чужди езици в сърцата си. Да бъдете невероятни! Видин ви обича и се гордее с вас! Разчитаме на вас, вие да бъдете следващите управленци на държавата и на Видин! Това каза областният управител на Видин Момчил Станков, който днес бе гост на тържественото изпращане на випуск 2020 на ГПЧЕ „Йордан Радичков”. Момчил Станков се обърна с признание и благодарност към директора и учителите от езиковата гимназия за всеотдайния труд и професионализъм.

Събитието, на което получиха своите дипломи 94 възпитаници на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, уважиха още кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, председателят на Училищното настоятелство Лидия Каменова, председателят на Обществения съвет Велислав Велков, учители, родители. Архимандрит Самуил отслужи водосвет.

В началото на тържеството, директорът на учебното заведение Любомир Георгиев се спря на успехите на дванадесетокласниците през изминалата учебна година. Той бе категоричен, че училището е с най-добри резултати на държавните зрелостни изпити в областта. С гордост сподели, че по основния предмет – Български език и литература, успехът е 5.07, което нарежда езиковата гимназия отново сред най-добрите училища в страната. Средният успех от втория държавен зрелостен изпит, който обхваща всички останали предмети е 5.14. По основния профилиращ предмет – Английски език, средният успех е 5.24 от 74 явили се ученици, като 40 от тях са с отличен успех.

По време на церемонията бяха наградени и 7-те ученика, с пълни отлични оценки от държавните зрелостни изпити- Ива Миленова Младенова, Габриела Атанасова Ничева, Калина Олегова Николова, Михаела Дончева Иванова, Неда Людмилова Радоилова, Илона Илианова Георгиева, Калина Александрова Ангелова. Ива Младенова бе специално поздравена за изключителното представяне на зрелостните изпити – две пълни отлични оценки. Тя ще бъде предложена за награждаване с почетното отличие на Министерството на образованието и науката – национална диплома. 11 зрелостници в ГПЧЕ са с оценки от ДЗИ между 5.90 и 5.99, а 39 са оценките между 5.50 и 5.90. Като първенец на випуск 2020 със специалната награда „Криле“ на Училищното настоятелство бе отличена Габриела Ничева.

Заместник областният управител Анжело Методиев бе гост на церемонията по връчване на дипломите на випуск 2020 г. от ППМГ „Екзарх Антим I”. Събитието се състоя в двора на училището. На него присъстваха още Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова, началникът на Регионално управление на образованието – Видин Веселка Асенова, учители, родители, бивши възпитаници на гимназията.

Pin It on Pinterest