Региона

Областният управител Ива Радева връчи благодарствени писма на заслужили пожарникари

Областният управител Ива Радева връчи днес писмени похвали на отличили се в борбата с огнените стихии пожарникари от РД ПБЗН-Стара Загора.

Събитието бе в рамките на Седмицата на пожарната безопасност и се провежда в навечерието на професионалния празник на българските огнеборци – 14 септември. С писмена похвала от главен комисар Александър Джартов, директор на ГД ПБЗН,  за висок професионализъм бяха отличени шестима огнеборци от старозагорската Регионална дирекция. Комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН, също удостои с писмена похвала 24 свои колеги, а един служител получи парична награда.  Директорът на ОД МВР старши комисар Лазар Христов връчи част от писмените похвали.

Водосвет за здраве и успех отслужиха свещеници от Старозагорската епархия. Комисар Колев благодари на служителите си за всеотдайната работа. Той съобщи, че през последните два месеца служителите на  РД ПБЗН са реагирали на над 1000 сигнала за пожари. Старозагорски пожарникари са помагали за потушаването на огненото бедствие в Гърция и на свои колеги от други области на страната. 

Областният управител също поздрави пожарникарите с предстоящия празник. „Благодаря Ви за високия професионализъм, който ежедневно проявявате в работата си, за мъжеството и самоотвержеността, за високото чувство за дълг, за пълното себеотдаване. Усилията, които Вие полагате, са нашата гаранция за спокойствие и сигурност!“ написа г-жа Радева в поздравителен адрес до РД ПБЗН.   

Днес в РД ПБЗН се проведе и Ден на отворените врати, придружен с демонстрация на спасяване на „пострадали“ хора от третия етаж на сграда. Деца от старозагорски детски градини гостуваха на пожарникарите и бурно аплодираха „спасителната“ акция, която се разигра пред очите им. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest