Региона

Областният управител Ива Радева присъства на откриването на учебната година в две старозагорски училища

Областният управител Ива Радева присъства днес на откриването на учебната година в две старозагорски училища – ППМГ „Гео Милев“ и Трето ОУ „Кольо Ганчев“. 

В празничния ден в двора на Природоматематическата гимназия се събраха учители, родители и деца, за да поставят заедно началото на новата учебна 2023/2024 година. Гости на тържеството бяха зам.-кметът Радостин Танев, бивши възпитаници на училището, представители на училищния съвет. С поздрав към учениците и своите колеги се обърна директорът на гимназията Мариета Петрова. Тя приветства петокласниците и осмокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището и пожела успешни и ползотворни часове в любимото училище. Ива Радева също поздрави учениците, преподавателите и децата. Тя напомни, че ППМГ „Гео Милев“ е едно от най-престижните учебни заведения не само в Старозагорска област, но и в цялата страна, което всяка година показва отлични резултати. Областният управител пожела на добър час на всички. 

По-късно г-жа Радева бе гост на откриването на учебната година и в Основно училище „Кольо Ганчев“. Тя отправи поздрав към директора Галина Петкова и нейните колеги и към учениците, като им пожела успешна нова учебна година, изпълнена с щастливи мигове и вдъхновение. Трето основно училище посреща тази година с  нов самостоятелен физкултурен салон. 

По повод откриването на новата учебна година областният управител Ива Радева изпрати поздравителни адреси до всички начални, основни и средни училища и до детските градини в Старозагорска област. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest