Региона

Областният управител Ива Радева присъства на откриването на БАТА АГРО ‘2024

Областният управител Ива Радева присъства днес на откриването на традиционното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО’2024, което се провежда на Летище Стара Загора.
Гости на събитието бяха служебният министър на земеделието, храните и горите Георги Тахов, зам.-министърът Деян Стратиев, посланикът на Република Аржентина у нас Алехандро Мейер, заместник-кметът на Стара Загора Радостин Танев, представители на Българската асоциация на търговците с агротехника, представители на държавната и местна администрация.  
Церемонията по откриването започна с тържествен водосвет, отслужен от свещеници от Старозагорската епархия. Присъстващите бяха поздравени с изпълнение на детски фолклорен ансамбъл „Загорче“. 
Изложението БАТА АГРО е най-престижният форум за земеделска техника, който се провежда за 16-и път. В него своите продукти представят водещите световни компании в бранша. Тази година в изложението участват над 216 фирми, които са разположили своите изделия на площ от 36 500 кв.м.
В рамките на агрофорума ще се провеждат демонстрации на машини – самоходна и прикачна техника, пръскачки, дронове и прецизни технологии. Земеделските производители ще могат да направят тест драйв и да видят на живо най-новото от агротехнологиите и иновациите от последната година. Хранителна зона ще предлага голямо разнообразие от прясна, домашно приготвена храна, като освен типичното барбекю, ще се предлага и обедно меню с готвени ястия, бургери и сандвичи, както и различни десерти и крафт бира. 
Изложението се провежда до 17 май. Входът за посетители е свободен, но е необходима предварителна регистрация.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest