Региона

Областна администрация Видин ще бъде домакин на консултативна среща в подкрепа на дуалното обучение

На 1.04.2024 г. (понеделник) от 10:30 ч. в Конферентния център на Областна администрация Видин ще се проведе регионална консултация за подготовката на програма – ДОМИНО 2 (2024 – 2028 г.) по Швейцарско-българската програма за сътрудничество.

Проектът се разработва от МОН, посредством Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и предвижда да бъдат въведени 15 нови професии с дуално обучение.

Консултативната среща във Видин ще води Васил Радойновски – ръководител на секретариата на Българо-швейцарската търговска камара. На нея са поканени кметове на общини, директори на Бюро по труда – Видин, Белоградчик и Кула, на гимназии с професионални паралелки в областта, работодатели, хотелиери и ресторантьори, представители на банкови клонове, застрахователни дружества и др.

Целта на дискусионния форум е да бъдат представени пред заинтересованите страни възможностите и приоритетите на работната програма, подготвяна от просветното министерство, като по този начин Видинска област ще се включи и остави своя принос в изпълнението на ДОМИНО 2.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest