Областна администрация Смолян подкрепя кампанията „Остани жив! Пази живота!“

На днешния 16 септември 2020 г. – Ден без загинали на пътя, преминаващ под мотото „Остани жив! Пази живота!“, Областният управител на област Смолян Недялко Славов отправя призив към всички граждани да бъдат внимателни и да спазват правилата за пътна безопасност, сядайки зад волана на автомобила си!

„Нека не забравяме, че най-важно е да опазим собствения си живот и този на останалите участници в пътното движение, придвижвайки се максимално безопасно до мястото, към което пътуваме! Да бъдем отговорни и толерантни на пътя!“

       За пета поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампания, целяща да намали до 0 поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия, който за Европейския континент е 70 човешки живота на ден. Проявата е позната под наименованието „Европейски ден без загинали на пътя“.

      Организаторите от ROADPOL застъпват позицията, че за живота на пътя отговорността е на всички и призовават за внимание при участие в движението по пътищата, за да защитим себе си и другите от пътни инциденти и вреди. Главен координатор на проекта на територията на Република България е Главна дирекция „Национална полиция“.

      През настоящата година за Ден без загинали на пътя е обявен 16 септември 2020 г. с мото „Остани жив! Пази живота!“. Инициативата се провежда под патронажа на Министъра на вътрешните работи Христо Терзийски. Областна администрация Смолян подкрепя инициативата и призовава за пътна безопасност на децата ни, близките ни и нашите приятели.

      Към момента на страницата на проекта на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu/, са стартирани активности с възможност за присъединяване към проекта на партньори не само от Европа, а и от целия свят. На интернет страницата на Пътна полиция https://www.mvr.bg/opp/, може да бъде намерена допълнителна информация както за настоящата кампания, така и за активността на българските участници през изминалите години.

Pin It on Pinterest