Няма нови случаи на коронавирус в област Хасково

За днешния ден на територията на област Хасково са изследвани 19 проби за наличие на коронавирусна инфекция. Всички те са дали отрицателен резултат. 

Единадесет от изследваните проби са регулярни на персонал от Инфекциозното отделени към МБАЛ-Хасково. Две проби са взети от пациенти с грипоподобни симптоми. 

Останалите проби са контролни. Те са на лекаря и двете медицинските сестри, диагностичирани с COVID 19. Изследвани са и 39-годишната жена от Димитровград и 48-годишният мъж от Свиленград. След отрицателния резултат всички те ще бъдат изписани и поставени под 28-дневна домашна карантина. Днес е взета проба и на 40-годишната жена от Харманли, която също е дала отрицателен резултат, но тя остава в болницата за лечение. 

В РЗИ Хасково днес са постъпили предпазни материали от логистично-координационен център. Те включват 1520 бр. предпазни костюми, 380 бр. очила, 3020 бр. калцуни. 

От РЗИ са разпределили предпазните материали между:

МБАЛ-Хасково – предпазни костюми – 1000 бр., очила – 50 бр. и  калцуни – 1250бр.

ЦСМП-Хасково – предпазни костюми – 120 бр., очила – 250 бр., калцуни – 1750бр. 

РЗИ-Хасково – предпазни костюми – 400 бр., очила – 50 бр. и калцуни – 20 бр.

Отделно в РЗИ са получени обикновени предпазни маски за лице -1000 бр. Те ще бъдат разпределени допълнително.

Дарението от 100 предпазни костюма, което бе предоставено на Областния управител на Хасково в понеделник, ще бъдат разпределени между институциите на първа линия.

#БъдетеЗдрави  

Pin It on Pinterest