Няма населени места от област Русе без ток и вода

Няма населени места от област Русе без ток и вода, това сочат данните на „Електроразпределение Север“ и на дежурните към общинските съвети за сигурност.

Няма проблеми и с телекомуникациите в региона.

Същевременно всички републикански пътища в Русенско са проходими при зимни условия както за леки, така и за тежкотоварни автомобили. За последните 24 часа натрупаната снежна покривка в региона е около 14 см., като за град Русе е не повече от 8 – 10 см. В някои извън населени места е имало снегонавявания, като дебелината на снега там е достигала 20 см. Общо 23 машини на пътно-поддържащите фирми и Областното пътно управление са почиствали и обработвали срещу обледяване републиканската пътна мрежа през нощта. И към момента на терен са 10 снегопочистващи автомобила.

Максималните пориви на вятъра през вчерашния ден са достигали до около 50 км/ч. По-късно през деня се очаква натрупалият сняг да започне да се топи, но температурите да продължат да спадат. Утре рано сутринта се очаква температурите да бъдат около -6 градуса, което ще е предпоставка за заледяване на пътни участъци.

Изпълняващият длъжността областен управител Свилен Иванов е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение към зимната обстановка в региона.

Pin It on Pinterest