Новият областен управител на област Видин Любен Иванов официално встъпи в длъжност

Любен Иванов официално встъпи в длъжност областен управител на област Видин.

След Решение на Министерски съвет, взето на проведеното заседание на 5 януари 2022 година, той приема поста от Огнян Асенов, който беше назначен за областен управител от служебното правителство.

Огнян Асенов поздрави новия областен управител за назначението и му пожела успех в работата. Асенов благодари на целия екип на Областна администрация Видин за добре свършената работа през 2021 г. и най-вече за ефективните действия във връзка с организационно-техническа подготовка на изборите. Огнян Асенов изрази задоволство, че е работил с един  дългогодишен, добре структуриран и подготвен екип. 

Любен Иванов заяви, че за него да бъде представител на правителството и на държавната власт във Видин е голяма отговорност и осъзнат дълг към жителите на областта, а основната му задача е повишаването на жизненото им ниво.

В следващите дни, областният управител, ще проведе срещи с ръководителите на териториалните звена на изпълнителната власт в областта и с кметовете на общини, като ще бъде начертан конкретен план и приоритети за работа на областната администрация.

„В мое лице кметовете на общини ще срещат винаги подкрепа и своевременна помощ за решаване на възникналите проблеми, както и за развитие на визията, която имат за населените места. Регионалното развитие и децентрализацията са основните политики на Демократична България и аз ще работя за тяхното осъществяване“, допълни Любен Иванов.

„Гарантирам, че законността ще бъде незаобиколим и постоянен принцип в работата на Областна администрация Видин. Няма да допусна никакви незаконни, незаконосъобразни действия и решения на никакво ниво. Това ще е основния принцип на работа“, заяви Любен Иванов пред представителите на медиите.

Иванов благодари на премиера, на правителството на Република България и на лидерите на Демократична България за гласуваното доверие и увери, че ще работи в името на област Видин, за да оправдае това доверие.

Любен Иванов е роден на 3 януари 1979 г. във Видин. Притежава образователно-квалификационна степен магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Адвокат е от Адвокатска колегия – Видин. Работил е в сферата на търговската несъстоятелност. От 2015 година е общински съветник в ОбС – Видин. Семеен е, с две деца.

Pin It on Pinterest