Нови 400 дървета ще бъдат засадени в Благоевград

Новите дървесни видове ще бъдат засадени на територията на община Благоевград следващата седмица.

Растенията са от видовете Американски ясен (Fraxinus americana), Златен дъжд (Laburnum anagyroides), Конски кестен (Aesculus hippocastanum).

В момента експерти от звено „Инспекторат към дирекция екология и чиста среда“ към Община Благоевград правят огледи и маркират свободни места, на които да бъдат засадени новите дръвчета. В засаждането може да се включат доброволци, като повече информация ще намерите на създаденото събитие в социалната мрежа Фейсбук.

https://www.facebook.com/events/285381343598781/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D .

Непосредствено преди засаждането ще бъдат трасирани всички посадни места.

Община Благоевград работи в посока развитие и подобряване на зелените площи на територията на града и на малките населени места!

До дни се очаква и да започне засаждането на 51 японски вишни (Prunus serrulata `Kanzan`) по ул. „Иван Михайлов“. Наскоро бяха облагородени зелени площи в парк „Ловен дом“, както и в парк „Бачиново“. Зацветени бяха и фигури  в центъра на града, както и по кръговите кръстовища в Благоевград.

Община Благоевград апелира жителите за търпение по отношение процеса на работа, както и за отговорно гражданско самосъзнание към опазването и съхраняването на зелените, тревни и цветни площи в областния град !

Pin It on Pinterest