Нови 10 случая на COVID-19 в област Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие в област Русе са регистрирани десет нови случая на коронавирус. Става дума за шестима мъже и две жени на възраст между 43 и 66 години, както и две момичета на 17 и 18 години. На болнично лечение се намират двама русенци. 66-годишен мъж е хоспитализиран в Бургас, а 58-годишна жена е приета в Университетска болница „Канев“, като за момента състоянието й е стабилно.

Останалите осем души са в добро общо състояние и без сериозна симптоматика. Те са оставени под домашна изолация, като сред тях е и 17-годишно момиче, което е ученичка в 11 клас на СУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“. Продължава провеждането на епидемиологичното проучване, като до момента са установени 27 контактни лица, от които 25 ученици и двама човека от семейството на детето. Всички те ще бъдат поставени под 14-дневна домашна карантина.

На домашна изолация от Русе има още четирима мъже на 43, 49 години и двама на 60-годишна възраст. Другите трима, които са с положителен PCR тест за коронавирусна инфекция са 55-годишна жена от село Лом Черковна, както и 66-годишен мъж и 18-годишно момиче от село Николово. При жената от село Лом Черковна е установена епидемична връзка с друг потвърден случай в семейството, а 18-годишното момиче от Николово се оказва контактна също на потвърден преди дни случай.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 460, като активните случаи са 71. От тях 20 са на болнично лечение, а 51 са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 30, а жените са 41, което в проценти е съответно 42% и 58%. Абсолютно същото остава разпределението в процентно отношение при всички заболели от началото на пандемията. 265 са жените, а мъжете са 195, което е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и трима новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 366. Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Pin It on Pinterest