Региона

Нова идейна концепция за зацветяване на Морската градина беше представена пред ръководството на Община Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев и ръководството на Община Варна бяха запознати с новата идейна концепция за зацветяване на Морската градина.

Разработката включва част от централните алеи в парка и бе представена от ландшафтния архитект в Община Варна Надежда Харизанова. На срещата присъства и директорът на общинското предприятие, което поддържа парка – Стоян Аргиров.

Идеята предвижда централната алея в Морската градина да бъде зацветена в геометрична композиция, която да включва перенна растителност, сезонни цветя и декоративни треви. За бордюрите могат да се използват декоративни храсти. В зелените площи в близост до Фонтана на сирените се предвиждат цветни композиции с перенни растения и декоративни треви.

Новата визия бе поискана от кмета Благомир Коцев, като целта е да се засаждат повече многогодишни растения. Така първоначалната по-висока инвестиция ще бъде за сметка на последващата поддръжка на растенията в парка.

Предстои изготвяне на дендрологичен проект и количествени сметки, въз основа на които да се изчисли бюджета на начинанието.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest