Региона

Нова експресна автобусна линия №61 тръгва до Златните мостове

От 15 юли в София тръгва нова експресна автобусна линия с номер 61, която е с маршрут от НДК до местността Златните мостове. 

Автобусите ще се движи всеки ден, а предложението е на заместник-кмета по транспорт инж. Илиян Павлов и общински съветници.

Маршрути на автобусни линии 61 и 63 от 15 юли
Линия 61 ще тръгва от спирката под Моста на влюбените и ще се движи по бул. “България” и през кв. „Бояна“ до Златните мостове. Превозните средства ще спират при булевардите “Акад. Иван Гешов”, “Гоце Делчев”, “Тодор Каблешков”, както и на няколко спирки в кв.“Бояна“. Целта е да се осигури бърз директен транспорт към планинатата Витоша, както и връзки с метрото при НДК и при бул. “Иван Гешов”. Освен това, 61 ще даде възможност и за качване на велосипеди на началната спирка при НДК.
Линия 63, която досега стигаше до Златните мостове, се скъсява до спирка “Ул. Бялата чешма” и започва да се обслужва от нископодови автобуси с климатик, което ще подобри комфорта на пътуване в кварталите „Бояна“ и „Бъкстон“.

Разкрива се туристическа автобусна линия № 200
По инициатива на заместник-кмета по туризъм Никола Барбутов, през уикендите между 13 юли и 15 септември се разкрива и туристическа автобусна линия №200. Тя ще се обслужва с двуетажен автобус на всеки час. Маршрутът й ще бъде от храм-паметник „Александър Невски“, през пл. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Кн. М. Луиза“, обръщане на посоката на движение  на пл. Лъвов мост“ и обратно по бул. „Кн. М. Луиза“, по бул. „Ал. Стамболийски“, надясно по бул. „Хр. Ботев“, наляво по бул. „Тодор Александров“, наляво по ул. „Опълченска“, бул. „Ген. Н. Скобелев“, пл. „Руски паметник“, бул. „Цар Борис III“, бул. „Пенчо Славейков“, по бул. „България“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“,  ул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Васил Левски“, ул. „Ген. Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Цар Освободител“ и през ул. „15-ти ноември“ до крайна спирка код 6439 „пл. Св. Ал. Невски“ (на ул. „Оборище).

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest