Нова детска площадка в с. Широка поляна със средства от ПУДООС

Кметство с. Широка поляна, #община #Хасково, изпълни проект в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда – 2020 г.“ на тема: „Обичам природата – и аз участвам“, финансиран от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Общата стойност на проекта е в размер на 9 978 лв. #ОбичамПриродата #ИазУчаствам

Проектните дейности включват #озеленяване и възстановяване на зона за отдих и #детска #площадка в непосредствена близост до сградата на кметството в селото.

Наред с подмяната на оградата на детската площадка, бяха монтирани комбинирано детско съоръжение, четворна люлка, клатушка тип везна, клатушка на пружини и пясъчник.

В тон с целите на програмата #жителите на Широка поляна се включиха с #доброволен #труд и помогнаха за почистването и засаждането на #цветя, широколистни #дървета и цъфтящи храсти. По този начин се формира позитивна нагласа към #родното #място, #природата и опазването на #околната #среда сред населението.

По националната кампания „ Чиста околна среда – 2020 г.“ и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам“ през миналата година бяха одобрени за финансиране и проектите на пет #училища и детски градини от община Хасково. ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, ОУ „Христо Смирненски“, СУ „Стефан Караджа“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Малево, ДГ № 16 „Славейче“ получиха финансиране до 5 000 лв., за да изградят зони за отдих и #зелени #пространства.

#ХасковоСмеВсичкиНие

Pin It on Pinterest