Региона

Нова детска градина за 200 деца отвори врати в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри нова детска градина за 200 деца. Тя се намира до 126-ти блок в район „Тракия“ и е филиал на ДГ „Червената шапчица“.

Заедно с кмета на Пловдив лентата прерязаха районният кмет Георги Гатев, заместник-кметът по образование Владимир Темелков, директорът на градината Галина Денева и инж. Асен Соколов, представител на фирмата-изпълнител „Артстрой“ ООД.

„Населението на Пловдив непрекъснато расте, затова общинското ръководство планира да бъдат отворени още детски заведения“, посочи в приветствието си кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Той си припомни как като кмет на „Тракия“ е подготвял проекта за строителството на детската градина, спечелил финансиране по програмата на Министерство на образованието и науката за изграждане и реконструкция на детски заведения и училища.

Кметът на „Тракия“ Георги Гатев подчерта, че с откриването на филиала е решен проблемът с липсата на места в детските заведения в района и благодари на кмета Костадин Димитров.

Детската градина е за 200 деца, разпределени в 8 групи с по 25 деца, като има възможност да бъдат приети допълнително още 40. Сградата, която има 4 секции, е изградена с висококачествени съвременни материали. В помещенията на всяка група има самостоятелна енергоефективна вентилация за постоянна обмяна на въздуха. Монтирани са  високотемпературни чилъри и вентилационни конвектори, а на покрива на сградата е изпълнена шумозаглушителна стена за редуциране на шума от климатичните тела. Топлата вода в градината е от 3 източника – слънчеви колектори, ТЕЦ и ел. нагреватели. Дворното пространство е облагородено и озеленено, поставена е и поливна система.

Водосвет за здраве бе отслужен от отец Иван. Той благодари на кмета на Пловдив Костадин Димитров, който днес е рожденик.

„Благодаря Ви за усърдието и за това, че намирате време и проявявате разбиране към всеки в този град. На многая лета“, пожела свещеникът на Костадин Димитров, а кметът на „Тракия“ Георги Гатев му подари икона.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest