Региона

НЧ „Любен Каравелов 1940“ изпълнява екологичен проект

През месец март ще започне изпълнението на екологичния проект „Зелено читалище“ на НЧ „Любен Каравелов 1940“, който се осъществява с подкрепата на Лидл България, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум, както и със съдействието на Община Бургас.

Проектната реализация е 8 месеца и предвижда образователни, популяризиращи и практически дейности – презентации и дискусии на екологична тема с ученици и възрастни хора, анкета, свързана с екологичните навици в домакинствата,  обработване, залесяване и обгрижване на 64 кв.м. зелена площ пред читалището, организиране на библиотечна колекция „Екология“, лятна читалня на открито, работилница за рециклирани материали и фотоконкурс, разкриващ човешката съзидателност, но и вредните човешки действия в градската ни среда.

Настоящият проект е предизвикателство, което разширява обхвата на читалищните инициативи. В него образователните лектории и практическите занимания са паралелни активности за участниците от три поколения, развиват екологично съзнание към заобикалящата среда, насърчават гражданската активност към обществено значими теми.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest