Региона

Научно – практична конференция с тема “Предучилищното образование – традиции реалности, перспективи“ в Казанлък

Научно – практична конференция с тема “Предучилищното образование – традиции реалности, перспективи“ започва от днес в Казанлък и ще продължи до 8 юни. 

Форумът е организиран съвместно от община Казанлък, Тракийския университет в Стара Загора, академичната група към Висшето училище на Световната организация по предучилищно образование ОМЕП и др.  

На форума се очаква да присъстват академични преподаватели от няколко университета, експерти от Регионалните управление на МОН от Сливен, Стара Загора, Бургас,  учители и директори от цялата страна.

„Идеята на форума е заедно да набележим посоката за развитие на предучилищното образование, а считам, че партньорството между културните институции и учебни институции, каквото имаме в Казанлък, би било от изключителна полза за колегите в цялата страна“, коментира заместник кметът по стратегически планове и проекти в община Казанлък Аксения Тилева.

Дискусионните панели, които ще бъдат разгърнати в рамките на два дни ще включват няколко секции:

– методологически проекции , технологии и иновации в предучилищното образование;

– социално-личностно развитие на детето в предучилищна възраст; 

– взаимодействие и сътрудничество в предучилищното образование-перспективи и иновации;

– стратегии и иновативни технологии за приобщаващо и интеркултурно образование.

В програмата е включено и посещение на детски градини в град Казанлък.

„До днес традицията на предучилищното и училищното образование е толкова силна в нашата община и населените места и качеството на образованието е на ниво, с което се гордеем. Това се дължи на вас-преподавателите, доректорите, професорите. Вярвам че тук ще се намерят много добри практики, които да се споделят за цялата страна“ заяви в своята реч кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя припомни и, че в Казанлък е създадено първото педагогическо училище на 1 септември 1883 година.

Бяха прочетени поздравителни адреси от  министъра на образованието и науката Галин Цоков и от ректора на Тракийски университет професор Добри Ярков.

Днешната конференция завърши с празничен концерт на децата на Казанлък. Именно децата и тяхното бъдеще са основната ценност, около която се ориентират прояви като тази.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest