Направиха първа копка по проект за реконструкция на двора на ОУ „Иван Вазов“ – Харманли

Днес областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова бе гост на символична Първа копка по проект за реконструкция на двора на ОУ „Иван Вазов“ гр. Харманли.

Проектът „Училището – привлекателен център за нашите деца“ е по инициатива на Ротари клуб Харманли. Той е на стойност 200 000 лв. и се реализира със съдействието на Министерството на образованието, община Харманли, Ротари клубове от няколко континента, местния бизнес и жители на общината.

Мащабният проект ще се проведе на два етапа. В първият етап 2050 кв.м от двора на ОУ „Иван Вазов“ Харманли ще бъде фрезован и асфалтиран, след което върху него ще бъде положена акрилна настилка и съоръжения за различни спортни мероприятия, включващи хандбал, баскетбол, футбол, волейбол и хокей на трева. Във вторият етап от проекта е предвидено да се обнови останалата част от двора, която е 1090 кв.м на училището и на нея да бъде изградена писта за лека атлетика и съоръжения към нея.

На символичната първа копка присъстваха още директорът на училището г-жа Стела Георгиева и представители на Ротари клуба

Pin It on Pinterest