Награждаване на участниците в ХІ-то издание на Националния проект „Народните будители и Аз”

Тържественото награждаване на участниците в ХІ-то издание на  Националния проект на Ротари и Зонта „Народните будители и Аз”  ще бъде на 09.06.2021 г./сряда/ от 11.00 часа на площадката пред входа на ДК „Борис Христов”.

Тази година в цялата страна се отбелязва по достоен начин 200-та годишнина от рождението на Георги Стойков Раковски – големия българин и истински европеец, който написа: „Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добродетели!” В конкурса за индивидуално творчество на ХІ-то издание на проекта,  са включени темите: 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски, 145 години от гибелта на Христо Ботев и 148 години от гибелта на Васил Левски.

В конкурса участваха  288 бр. творби от 69 бр. училища от 21 области в страната, от които бяха отличени общо 137 бр. творби.

Изложба с отличените творби на участниците в ХІ-то издание на проекта „Народните будители и Аз“ в Пловдив е експонирана във фоайе ет.1 на Дом на културата „Борис Христов”.

Изложбата може да бъде разгледана до 18.06.2021 г.

Националният проект на Ротари и Зонта „Народните будители и Аз“, вече  11-та поредна година се осъществява с активната подкрепа на Община Пловдив. Неизменно патрон на проекта за Пловдив и областта през тези 11 години е Здравко Димитров – кмет на Пловдив.

Pin It on Pinterest