Региона

Наградиха победителите в VII Национален конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“

Тазгодишната тема бе „Моята България – завещана и бъдеща“

В актовата зала на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“.

Гост на събитието бе зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова, която се обърна с гордост към участници и организатори. „Поздравявам ви за поредното седмо издание на конкурса, който пази и подтиква към традиции и родолюбие. Нашите ученици и всички участници са изключително креативни и  разпознати в цяла България, именно заради него. Поздравявам директора на II ОУ „П. Р. Славейков“ Милена Желязкова и целия екип за организацията и пожелавам още по-големи успехи занапред“. 

Зам.-кметът с ресор „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова награди и победителите в категория „Рисунка“, в първа, втора и трета възрастова група, от училища и школи по изобразително изкуство. 

През учебната 2023-2024 г. в НК „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“ участие взеха 1036 ученици от цяла България, които изпратиха над 1300 творби. Младите таланти от I до XII клас се състезаваха в четири категории: есе и стихотворение, рисунка, фотография и мултимедийна презентация. Компетентно жури във всяка категория оценява ученическите творби. 

Конкурсът се организира от II ОУ „П. Р. Славейков“  със съдействието на Община Стара Загора и РУО Стара Загора. Той е посветен на личността и делото на Петко Рачов Славейков – патрон на Второ ОУ. Образователната институция е сред елитните основни училища в област Стара Загора, която продължава възрожденските традиции на своите предшественици и смело внедрява иновативни подходи в обучението и в общокултурното развитие на подрастващите.

Конкурсът има за цел да изявява на творческия потенциал и на оригиналното ученическо мислене в областта на литературата, изобразителното изкуство, фотографията и компютърните презентации, да развие интереси, потребности и нагласи, свързани с идеята за самостоятелното учене – чрез търсене, набавяне, анализиране и интерпретиране на актуална информация и да насърчава родолюбиви и хуманни идеи, насочени към съхраняване на българската култура в условията световната глобализация.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest