Наградиха най-добрите участници в конкурса „Сурва, весела година“ в Стара Загора

С тържествена церемония днес в залата на Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) бе открита изложба от сурвачки и рисунки на участници в конкурса „Сурва, весела година“.

„В навечерието на най-светлите празници, приемете моите искрени пожелания за здраве, щастие и благополучие. Скъпи деца, вярвайте в мечтите си и нека всяка снежинка бъде сбъдната мечта“, каза при откриването на изложбата Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование и младежки дейности“ в Община Стара Загора. „Сурвачките са символ на нашите традиции и обичаи, и ние ги пазим. Нека се гордеем, че този конкурс също е традиция, вече повече от 20 години“, допълни Чавдарова.

Конкурсът „Сурва, весела година” за сурвачка и рисунка се организира от Центъра за подкрепа за личностно развитие и Община Стара Загора, и в него могат да участват ученици от 7 до 14 години, разделени в две групи: І група – 7-10 години и ІІ група – 11-14 години.

За участие са получени над 150 сурвачки и 108 рисунки от над 20 училища и детски градини от Община Стара Загора. Свои творби са изпратили и ученици от 49 ОУ „Бенито Хуарес” град София, ЦСОП „Д-р Петър Берон” град Кърджали, СУ „Христо Ботев” град Джебел област Кърджали и СУ „ Св. Климент Охридски” с. Зверино, област Враца.

Компетентното жури е отличило 120 от конкурсните творби, които са изложени в залата на Центъра.

На всички отличени бяха връчени грамоти и предметни награди, осигурени от Община Стара Загора.

Pin It on Pinterest