Наградиха директори и учители за принос в развитието на столичното образование

По повод 24 май – Деня на славянската писменост и култура, за тринадесета поредна година Столичната община организира Церемония по връчване на награди за принос в развитието на предучилищното и училищното образование.
Наградите се връчват под патронажа на кмета на Столична община – Йорданка Фандъкова, в категориите: „Детска градина“ и „Училище“.
За първа година, с решение на Столичния общински съвет, ще бъдат връчени награди и в категорията „Предприемаческо училище“. На церемонията ще бъдат удостоени с грамоти 59 директори на детски градини и училища.
Кметът на София Йорданка Фандъкова удостои с най-високата награда „Статуетка“ директорите на Детска градина „Елхица“, район „Младост“ и на 105. СУ „Атанас Далчев“, район „Изгрев“.
„София създава възможности и дава перспектива за развитие на младите хора.
Затова днес бих искала да Ви поздравя за работа за развитието на столичното образование. Зная, че развитието е възможно чрез всекидневните усилия, каквато е вашата работа“ каза кметът Йорданка Фандъкова. „Силно е посланието днес за знанията и образованието, защото знанията, които давате, са силата срещу повърхностното приемане на информация. Те са мъдростта на мислещите хора. Когато научим децата си да мислят, те ще намерят решение на всеки проблем“ – каза също кметът на София.
На церемонията присъстваха заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, директорът на РУО – София Ваня Кастрева, председателят на СБУ Янка Такева, районни кметове.

Pin It on Pinterest